Driedubbelglas HR coating +++ met argongas gevulde spouw - Triple glas - Optie SUN

Verkoopprijs:
€ 97,79
Verkoopprijs zonder BTW:
€ 80,82
Verkoopprijs: € 97,79
Verkoopprijs zonder BTW: € 80,82
Totaal excl. 21% btw: € 80,82
Bedrag BTW€ 16,97
Total Tax: € 16,97
Art.nr.: db-P3
Driedubbel Tripleglas van hoogwaardig Nederlands fabricaat. Met HR +++ coating en argon gasvulling. Dit isolatieglas met een zeer goede Ug-waarde van *van 0,7W/m2K. Tevens heeft dit glas een hoge geluidswerende waarde.
Breedte in mm

- bv 50,20 cm is 502mm (met boven de 2200 mm 10% transporttoeslag)
Squareprice

Hoogte in mm

- bv 255,5 cm is 2555 mm (met boven de 3180 mm 20% transporttoeslag)
Glasdikte/soort in mm :
Spouwbreedte in mm :
Spouw: ruimte tussen het glas
Afstandhouder in spouw
Vormglas - anders dan rechthoekig
upload uw tekening
 Terug naar: TRIPLE DRIEDUBBEL GLAS HR +++

Glas 4*- 4 - *4 met spouw 12 = 36mm dik

Glas 6*- 4 - *4 met spouw 12=  38mm dik

Dit tripleglas heeft een zeer goede Ug-waarde van *van 0,7W/m2K.

Omschrijving

Het driedubbelglas bestaat uit drie glasplaten die op een bepaalde afstand (de spouw) van elkaar met elkaar zijn verbonden met argon gasvulling, zodat een isolerende spouw ontstaat. Dit 3-dubbelglas heeft een HR coating aan de binnenzijde van de buitenste glasplaten. 3-Dubbel glas wordt toegepast in kozijnen en ramen van huizen en gebouwen voor een betere warmte-isolatie en geluidsisolatie.

HR+++ glas is dus eigenlijk geen dubbel glas, maar driedubbel glas. Waar dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten met een laag stilstaande lucht of edelgas (argongas) ertussen, is daar bij driedubbel glas nog een extra glasplaat aan toegevoegd. Het gevolg is een nog beter isolerende ruit, waarmee de warmte nagenoeg perfect in huis kan worden gehouden. Bij de afbeeldingen ziet u een handige illustratie van het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur en de werking van verschillende glassoorten hierop. Meest rechts ziet u HR+++ glas.

Driedubbel glas heeft dus ontegensprekelijke voordelen. Aangezien deze beglazing - in vergelijking met dubbel glas - uit drie glasplaten bestaat, ligt de waarde van de geluidsisolatie nog een stuk hoger. Wie voor driedubbel glas kiest, zal dus haast geen last hebben van vervelende geluiden van buitenaf.
Dankzij drievoudig glas is er bovendien geen condensvorming aan de binnenkant: de middelste glasplaat vormt een bufferzone tussen beide zijdes. De koude temperatuur buiten heeft dus bijna geen invloed op de binnenste glasplaat, waardoor het vocht in de woning niet op het glas zal condenseren. Wel kan er aan de buitenzijde van het glas condensvorming optreden, maar dat is een ‘bijwerking’ van de uitstekende isolatiewaarde.

{Technisch gegevens}

U-waarde Het warmteverlies, ofwel de thermische transmissie van glas (U-waarde) wordt uitgedrukt in W/m2K. Deze eenheid drukt de energetische kwaliteit van het glas uit.

U-waarde (W/m2K) Enkel glas 5,8

Gewoon dubbelglas 2,0 tot 2,8

HR-glas 1,6 tot 2,0

HR+-glas 1,2 tot 1,6

HR++-glas 1,0 tot 1,2

Drievoudig glas van Glasmaatje : Ug-waarde van *van 0,7W/m2K.

Bron: Vademecum energiebewust ontwerpen van nieuwbouwwoningen (te verschijnen 2015)