Lichtstraat pakket - Zadeldak Pext - Douglashout met enkel gelaagd glas

Verkoopprijs:
€ 405,00
Verkoopprijs zonder BTW:
€ 334,72
Verkoopprijs zonder BTW: € 334,72
Bedrag BTW€ 70,28
Lichtstraat - Zadeldak Pext - met enkel gelaagd glas - Onderbouw met douglashout - Aluminiumium klemprofiel voor waterdichte afsluiting in RAL 7016 antraciet of RAL 9010 wit.
Onderstaande afmetingen zijn de netto dagmaat. Dit is dus de gatmaat in uw dak en de binnenwerkse maat van de lichtstraat.
Kleur uitvoering
Formaat constructie opbouw - Breedte x Diepte

Brochure-Daklicht-Lichtstraat-enkelgelaagd-Pext.pdf 

Montagehandleiding

Kant-en-klaar lichtstraat, daklicht pakket op maat, eenvoudig te monteren

Het zadeldak bestaat uit twee schuine zijden van meerdere vakken glas met nok in het midden. Dit is geschikt voor vrije plaatsing op een dak.

• douglas houten onderconstructie: opstandbalk, liggers en nokbalk.

• Aluminium profielsysteem voor de beglazing met sierkliklijsten.

• Met enkel gelaagd veiligheidsglas.

• Alle bevestigingsmateriaal en een duidelijke montagehandleiding.

De afmetingen zijn de netto dagmaat. Dit is dus de gatmaat in uw dak en de binnenwerkse maat van de lichtstraat.

In een buitenverblijf kan het snel donker zijn. Vooral als er bomen rondom staan of bij bewolkt weer. Met een lichtstraat zorgt u er voor dat er voldoende daglicht binnen komt. Door het extra licht in de ruimte lijkt deze groter. Daarnaast vergroot u het uitzicht. Vanuit uw buitenverblijf ziet u de wolkenvelden of bomen en ander groen. Hierdoor kunt u extra genieten van uw tuin en het buitenleven. 
Het unieke aan het daklicht en de lichtstraten van Pext is de combinatie van hout en aluminium. Hierdoor ontstaat een duurzame en zeer solide constructie. Het daklicht en de lichtstraten voor overkappingen zijn uitgevoerd met enkel gelaagd glas.

Door de gunstige prijskwaliteitverhouding is dit een uitstekende oplossing om meer daglicht in de ruimte te krijgen. 

De hoogwaardige aluminium profielen zijn leverbaar in wit of antraciet en hebben een tijdloos design. Hierdoor zijn ze geschikt voor elk type dak.
Het daklicht en lichtstraten pakket is kant-en-klaar en volledig voorbereid. De profielen, het hout en eventueel het glas zijn exact op maat en vallen perfect in elkaar. Bij het pakket worden alle benodigde materialen en een duidelijke montagehandleiding geleverd. Het enige wat u zelf hoeft te doen is een gat in het dak maken, de lichtstraat monteren en de binnenkant afwerken.
Om een waterdicht geheel te krijgen dient na de montage de dakbedekking (niet meegeleverd) te worden aangesloten. Het daklicht en de lichtstraten hebben een lichte hellingshoek zodat water goed kan aflopen. Het complete pakket wordt onder hoge kwaliteitseisen in de Pext fabriek in Dokkum geproduceerd.

Douglas hout is een zeer duurzame houtsoort.
Zo is het een van de hardste Europese naaldhoutsoorten en voorzien van FSC keur. Het hout is zeer sterk en taai (duurzaamheidsklasse 3) waardoor het lang mee gaat. Het wordt met zijn robuuste uiterlijk voornamelijk gebruikt in de tuin. Het hout van de constructie is, net zoals de rest van het daklicht en de lichtstraten, volledig voorbereid. Beide houten onderconstructies bestaan uit 58x140mm balken. De opstandbalk, liggers en nokbalk zijn allemaal op maat en eenvoudig te monteren.

De aluminium profielen van het daklicht en de lichtstraten worden gepoedercoat in RAL7016 (antraciet) of RAL9010 (wit).

Het aluminium is duurzaam en solide. De profielen worden in de houten onderconstructie geschroefd. Boven op het afdekprofiel wordt een sier-kliklijst gemonteerd. Zo zijn er geen schroeven van het profiel zichtbaar en krijgt het daklicht of de lichtstraat een strakke uitstraling. Door het gebruik van Qualicoat gecertificeerde poedercoating zijn de afdekkende sier-kliklijsten en eindschotjes slag- en slijtvast en bovendien goed bestand tegen UV-licht en corrosie. 
Het unieke profielsysteem is, op het wassen van de beglazing na, onderhoudsvrij.

Het glas
In het daklicht en de lichtstraten voor overkappingen en dergelijke wordt enkel gelaagd  van 44.2 of 55.2 veiligheidsglas van 8 of 10 mm dik gebruikt.
Naast het daklicht en de lichtstraten met enkel gelaagd glas zijn deze ook geisoleerd  met isolatieglas leverbaar.