Montage U-profiel t.b.v. glas

Voor montage van glas op de wand met U-profiel kun je het u-profiel met High Tack kit vastzetten als je niet wilt of kunt boren.
Wilt u wel boren? Dan dien je het U-profiel voor te boren in de rug met 3 a 4 gaten.
Je houdt het profiel op de juiste plaats tegen de muur en de gaten tekent u op de muur af.
Daarna kun je in de muur de gaten boren en de juiste muurpluggen aanbrengen.
Dan kun je het Uprofiel op de muur vastboren met de juiste schroeven, liefst RVS kwaliteit.

Montage van het glas:

In het U-profiel zet u eerst een stevige strook sanitairkit. (transparant of andere gewenste kleur).
U kunt daarbij ook gebruik maken onze transparante opvulpakking strookjes, deze is ook heel handig voor de uitlijning van de glasplaat links en rechts in het U profiel. Opvulpakking

Als je het glas erin zet komt de kit langs de paar mm ruimte aan weerskanten naar boven en de randen dienen eventueel extra afgevuld en/of afstreken met een natte zeepvinger voor een stevige en mooie afwerking.
Zolang de kit nog niet is uitgehard, de glasplaat stutten om zakken of verplaatsen te voorkomen met iets verend materiaal (hout/rubber/karton) wat je later weer weg kunt halen. 

Als u de u profiel ook op de vloer toepast, dan deze ook eerst bevestigen ( eventueeld de hoeken 45 graden afzagen) en het glas plaatsen in het geheel.
Als het glas niet in het midden van het Uprofiel blijft staan, zijn er smalle transparant vulblokjes leverbaar (in de webwinkel)die je ertussen kunt plaatsen.
Die kunnen blijven zitten en worden door de kit afgedekt.

U-profiel kan je op een douchebak gebruiken als er niet geboord kan worden. Dit U-profiel kan met de onderzijde met High tack kit vastgezet op een douchebak en het zal nooit meer loskomen.