Welke dikte / maat gelaagd- of dubbel glas

Gelaagd glas voor dakbeglazing (terrasoverkapping, serre) : 

minimaal 44.2 gelaagd glas of dubbelglas met de dikte van 5mm of 6mm glasplaat buiten - spouwbreedte vanaf 8 tot 18mm naar uw keuze - 44.2 (8.74 mm) glasplaat binnen. (gelaagd glas aan de binnenzijde is minimale veiligheidsnorm. Dit glas valt niet in scherven als het breekt, maar blijft bijeen door de 2 lagen folie dat tussen 2 glasplaten van 4mm geseald is)
De dakhelling is variabel van 7 graden tot 20 graden.
(bv. 8 graden is de afloop 14cm op een meter)
Indien horizontaal geplaatst zonder of met een kleinere helling is de belasting met oa. sneeuw zwaarder en wordt minimaal 55.2 geadviseerd. 
Dit is geen beloopbaar glas!

De glasbreedte kan tot maximaal 85cm. De glasopleg op het oplegrubber of onderprofiel (dat op uw onderconstructie ligt) wordt geadviseerd op 2cm.  Bij een onderconstructiebalk van 6cm breed heeft u dan 2cm opleg, ca 2 cm tussenruimte om het klemprofiel vast te boren tussen de glasplaten door met een schroef in de balk en nogmaals 2cm voor de volgende glasplaat of opvullat voor de zijkant. Het profiel is inclusief glasrubbers 58mm breed en u dient met het glas minimaal 3mm afstand tot de boorgleuf in het midden te houden om vanwege werking van een houten onderconstructie of het glas zelf breuk van het glas te voorkomen

Indien u glaspanelen voor op een houten frame ten behoeve van een daklicht, terrasoverkapping of serre wilt, kunt u tot 85 cm breed hart op hart en 350 cm lang 44.2 (8.74mm dik) gebruiken.
Langer dan 350cm (tot 450cm) is 55.2 aangeraden.
Het profiel is 58mm breed.  U laat het glas ca 2 cm aan de kanten op het rubber of onderprofiel (dat op de draagbalken/frame bevestigd wordt), rusten. 
Onder het afdekklemprofiel heeft u dan een tussenruimte van 2cm tbv de boorgleuf om het klemprofiel met schroef in de balk vast te zetten.

Zie tekening voor berekening van de glasbreedte in combinatie met de breedte van uw constructie 
TABEL VOOR GLASBREEDTE (alle andere tussenliggende breedtematen zijn natuurlijk ook mogelijk waarbij de glasmaat ook wijzigt)
Breedte overkapping/daklicht - aantal benodigde vakken -  breedte van de glasmaat.

maten glas

Gelaagd glas voor verticale beglazing t.b.v uwterras overkapping, serre, tuinafscheiding is minimaal 33.1

Let op: Windbelasting en grotere oppervlakte dan in verhouding 80x160 vraagt meer dikte indien meer windvangend of risico in de omgeving kiest u uit 44.2, 55.2, 66.2.